Centos 7 Güncelleme Sırasında İstenmeyen Güncellemeler

Konu başlığı biraz yanlış olmuş olabilir. Şöyle anlatayım; Sanallaştırma ile Linux dağıtımlarından Centos 7 kullanıyoruz. Sunucuya güncelleme geldiği için güncelleyelim dedik fakat öncesinde vmware üzerinden snapshot aldığımız iyi olmuş. Çünkü centos üzerinde freeradius 3.0.4 kullanıyorduk. Repo olarak yüklenmışti. Güncelleme sonrası tabi freeradius da güncellendi. Ne mi oldu ? Neler olmadı ki.. Özelleştirilmiş freeradiusumuz patladı. Patladığı gibi adamlar o kadar güzel değişiklikler yapmışlar ki anlatamam. Sizinde anlayacağınız gibi dağıldık. Neyse ki yedeğimize yani snapshot yedeğimize güvenip hemen geri döndük.

Olayı araştırırken mevzunun farkına vardık. Repo olarak yüklendiği için otomatik olarak freeradius u da güncellemiş. Sonrasında ise bizim kullanmış olduğumuz özelleştirilmiş versiyonunu kaybetmemek için aşağıdaki komut bizleri kurtardı.

Centos 7 için /etc/yum.conf config dosyasına aşağıdaki gibi bir satır eklememiz gerekiyor.
exclude=freeradius*

Ben olayı freeradius için anlatıyorum ama şuradaki kaynaktan yola çıkaraktan aşağıdaki gibi örnekler de mevcut;
exclude=php* kernel*

Siz bu örnekleri yapınıza göre çoğaltabilirsiniz. Bu hareketi yaptığımızda sunucu güncelleme sırasında dışlanmış olan paketler güncellenmemektedir. Sadece freeradius için değil diğer tüm özelleştirilmiş yapılarınızda kullanabilirsiniz.

Kaynak : www.cyberciti.biz

“Centos 7 Güncelleme Sırasında İstenmeyen Güncellemeler” için bir yanıt

Bir Cevap Yazın