Arada Bir Alt Gr Tuşunun Çalışmaması

Yazılım ile uğraşan herkesin en çok kullandığı kısayol fonksiyon tuşlar vardır elbet. Örneğin PHP kullananlar için $( Dolar ) işareti. Bu karakterler, tuşlar dilden dile farklılık göstermektedir tabi ki. Fakat benim moralimi bozan, sinirlerimi tepeme zıplatan, klavyeyi yumruklama sebebim olan Alt Gr + 4  kısayol fonksiyonu arada bir çalışmıyor. Özellikle de PHP ile geliştirme yaparken en çok ihtiyaç olan karakter kısayolu çalışmayınca insan kendinden geçiyor.

Önce problemin hızlıca nasıl ekarte edebileceğimize bir bakalım sonra da çözümüne bakalım.

Alt Gr tuşu çalışmayınca Ctrl + Alt tuşlarını kullanıyorum ki bu tuş kombinasyonu Alt Gr nin yerine geçer diyebiliriz. Ctrl + Alt + 4 ile birlikte $ işaretimize kavuşuyoruz.

Peki problem ne ?

Gördüğüm kadarıyla anlatmak istiyorum. Yaklaşık 3-4 senedir yaşadığım problem o kadar basit bir problem ki anlatırken bile problem yaşayabilirim. 🙂

Uzak masa üstü kullanıyor musunuz ? . Evet. Kapatın onu. 🙂

Uzak masa üstü uygulaması açık olduğunda genellikle bir şekilde Windows sapıtıyor ve Alt Gr tuşunun çalışmasını engelliyor. Çözüm bu kadar. Belki bununla ilgili olarak bir patch dosyası vs. vardır ama güven probleminden yüklemedim. Uzak masa üstünü kapatıp 5-10 sn sonra tekrar açabilirsiniz. Düzeliyor.

Umarım bu problemi başkaları da yaşıyordur. Tek olamam 🙂

Bu şekilde Windows’un tuş kombinasyonlarından çalışmayan farklı fonksiyon tuşları da olabilir. Varsa paylaşın. Klavye parçalamayalım yoktan yere 🙂

Uzak masa üstü kullanmadan bu problemi yaşan varsa, Microsoft’un burada bir cevabı var. İncelemenizi tavsiye ederim.

PHP ile ilgili ufak tefek fonksiyonlarımı incelediniz mi ? 

Bir Cevap Yazın