Oracle client software version 8.1.7 or greater. Hatası hakkında

Oracle yine iş başında. Oracle ile ilgilenenler birazcık bana kızabilir ama oldum olası sevemedim şunu 😀 Bir müşterimiz ile entegrasyon yaparken eski bir yazılımımız bağlantı hatası alıyordu. Hata “System.Data.OracleClient requires Oracle client software version 8.1.7 or greater.”  Türkçe Meali “System.Data.OracleClient, Oracle istemci version 8.1.7 veya daha sonraki sürümünü gerektirir.”

Daha öncesinde ORACLE tarafında aldığımız bir hatanın çözümü için bir yazı paylaşmıştım. C# ile geliştirilmiş olan bir yazılım üzerinde aldığımız hata idi. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz..

Hatanın Türkçe karşılığı anlaşıldığı gibi Oracle Client nesnesinin versiyonun düşük ve eski olmasından kaynaklanıyordu. Bunun için aşağıdaki linkten ODAC’lardan yeni versiyonundan birisinin indirilip kurulum sonrası çözüldüğünü gördüm.

İndirmek biraz zahmetli. Çünkü hesap bilgileri vs. istiyor. Aynı zamanda Oracle sitesi bazen hata veriyor. Dikkat edin. Çıldırmanıza ve çılgın atmanıza sebebiyet verebilir. 🙂

https://www.oracle.com/database/technologies/dotnet-odacdev-downloads.html

Yukarıdaki linkten indirip istenirse sadece Oracle Client nesnesinin kurulması yeterli.

Bu hatayı alanlar için ekstra olarak indirme işleminde zorlanmamak için aşağıya linkler bırakıyorum. İstenirse buradan da indirilebilir.

Çünkü web sitesinde indirme işlemi yaparken console üzerinde hatalar veriyor. Console üzerinden hatadaki linke tıklayınca ise indiriyor. Garip. Oracle gibi bir siteden beklemezdim.

Aşağıdaki linklerden indirme  işlemlerini sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın